
Bron: Diqit, Instagram, Formulier
“14 juni in B0.41 (KOG) zullen dr. Wahedi en dr. Ten Napel hun licht [laten] schijnen op de vraag of de bijzondere positie van religie binnen onze rechtstaat gerechtvaardigd is in een referaat, en daarna met elkaar in debat gaan.”
“DIQIT is in het jaar 2016 opgericht onder de naam Justus Lipsius Bachelor om bachelorstudenten meer te bieden dan enkel de praktische vakstudie tot jurist. Onze vereniging is van oudsher vernoemd naar de Nederlandse geleerde Justus Lipsius (1547 – 1616) die als grondlegger kan worden gezien van de Leidse traditie om studie van het recht breder te trekken, fundamenteler te maken. Rechtvaardigheid wordt namelijk niet alleen gevonden in de letter van de wet. Het vraagt ook om een actief en zelfstandig nadenken over wat dit begrip nu werkelijk inhoudt. (…) In 2018 werd de naam gewijzigd naar DIQIT, het acroniem van de welbekende zinsnede uit Dante’s Goddelijke Komedie, waaruit het belang van rechtvaardigheidsbesef bij rechtenstudenten spreekt. Onder haar nieuwe naam zet DIQIT met overtuiging de traditie voort die door Justus Lipsius gestart is. DIQIT is daarmee een aanvulling op het bestaande curriculum dat (rechten)studenten tijdens hun bachelor volgen en wil daarmee van toegevoegde waarde zijn in het leven van iedere student. Wij geloven namelijk dat de essentie van vorming niet ligt in een formele studie, maar dat studenten juist gebruik kunnen maken van een groot historisch erfgoed en een intellectuele traditie.” (bron: https://diqit.nl/over-diqit/).
Sohail Wahedi won in 2021 de dissertatieprijs van de Vereniging voor Wijsbegeerte van het Recht (VWR) voor zijn proefschrift The Constitutional Dynamics of Religious Manifestations: On Abstraction from the Religious Dimension. Zie: http://www.verenigingrechtsfilosofie.nl/sohail-wahedi-wint-de-vwr-dissertatieprijs-2021/.